top of page

Ruim 6 miljoen voor nieuwe antibiotica

Minister Schippers van VWS investeert de komende vier jaar ruim 6 miljoen euro in onderzoek naar nieuwe antibiotica.


De minister maakte dit bekend in New York, op een bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties over het bestrijden van antibioticaresistentie. Door onzorgvuldig gebruik worden steeds meer bacteriën ongevoelig voor de werking van antibiotica. Gevolg is dat nu eenvoudig te genezen ziektes (zoals long- of blaasonsteking) weer levensbedreigend kunnen worden. Sinds 1987 zijn er geen nieuwe klassen antibiotica meer op de markt gekomen. Om resistente bacteriën te kunnen bestrijden, is meer onderzoek nodig naar nieuwe antibiotica of alternatieve (preventieve) behandelingen, zoals vaccins en probiotica.


Click on this link for more information.

#Pharmanews

Today's News
Follow us
  • LinkedIn Social Icon
  • Vimeo Social Icon
Newsletter on Pharma Legislation
the newsletter of
bottom of page