top of page

Chemo niet altijd nodig bij borstkanker

Om herval van de ziekte te voorkomen krijgen borstkankerpatiënten na chirurgie of bestraling ook chemo toegediend. Belgische wetenschappers bewijzen dat dat vaak overbodig is.

body

Er bestaat een tiental vormen van borstkanker. Voor één type dat zo’n 15 procent van de borstkankerpatiënten treft, is het risico op hervallen na een behandeling bijzonder groot. Als dat gebeurt, is de kans op overleven bijna uitgesloten. Daarom krijgen de meeste van die patiënten meteen na de chirurgie of de radiotherapie ook chemo toegediend. Preventief dus, om het risico op uitzaaiingen te beperken.

‘Maar chemo is een zware, toxische behandeling met vele neveneffecten zoals misselijkheid, vermoeidheid en haaruitval. Daarom willen we zeker zijn of het wel altijd nodig is chemo te geven. Uit onze studie blijkt dat bij 14 procent van de patiënten niet zo te zijn’, stelt Martine Piccart, hoofd medische oncologie van het Bordet Instituut in Brussel.


Klik op deze link voor meer informatie.


source: http://www.tijd.be/ondernemen/farma_biotech/Chemo_niet_altijd_nodig_bij_borstkanker.9756021-3070.art?ckc=1&ts=1461051239


#Pharmanews

Today's News
Follow us
  • LinkedIn Social Icon
  • Vimeo Social Icon
Newsletter on Pharma Legislation
the newsletter of
bottom of page