top of page

Brussels biotechbedrijf haalt massa geld op voor kankertherapie

ETheRNA, een spin-off van de VUB, werkt aan een immuuntherapie met een 'drievoudige boost'. Dirk Reyn, de stichter van het vroegere Movetis, zet zijn schouders onder het bedrijf. Het geneesmiddel, TriMix, is ontstaan in de labo's van professor Kris Thielemans in het UZ Brussel in Jette. De professor werkt al sinds eind de jaren negentig aan het verbeteren van onze afweercellen. Hij stootte op drie mogelijkheden, die hij combineerde in TriMix. 'De celbehandeling geeft de kankerpatiënt dus een drievoudige boost', stelt professor Thielemans. 'We hebben het getest op melanoom, een vorm van huidkanker, en we hebben goede data, waardoor we ervan uitgaan dat de technologie ook efficiënt zal zijn tegen andere vormen van kanker.'


Klik op deze link voor meer informatie.

#Pharmanews

Today's News
Follow us
  • LinkedIn Social Icon
  • Vimeo Social Icon
Newsletter on Pharma Legislation
the newsletter of
bottom of page