top of page

OVER ONS

kanaalkoersgroep3.jpg

4 december 1982 startte in Leuven Radio Sinjaal. Een lokaal radiostation dat al snel zou uitgroeien tot Leuvens best beluisterde radio. 

Het krioelde er van het talent en velen vonden dan ook in hun professionele leven een job bij radio of televisie. In de jaren ’90 verdwijnt hij om op 4 januari 2019 te herrijzen als Retro Radio Singjaal, een internetradio, met aan boord het gros van die getalenteerde radiomak(k)ers van toen, aangevuld met talent dat vroeger op andere lokale stations actief was. En dat er met héél veel goesting aan gewerkt is dat kun je duidelijk horen. Retro Radio Singjaal is een initiatief van VZW Retroactief, gelegen aan de Ambachtenlaan 21/2B te 3001 Leuven. Het mag duidelijk zijn, na al die jaren, dat radio een microbe is waar je niet meer vanaf raakt eens je er door gebeten bent.

 

Van Sinjaal naar Singjaal, hetzelfde maar toch anders

 

Tussen de radio van 1982 en die van nu liggen niet alleen tientallen jaren maar ligt er ook een wereld van verschil op het vlak van technologie. 

Het waren onervaren, maar enthousiaste gasten in ’82. Vandaag zijn dat zéér ervaren, bedreven en nog even enthousiaste gasten die (nog) weten hoe je goede radio maakt. Net zoals in 1982 is Retro Radio Singjaal vandaag een ‘hobby’ om ons en u te amuseren. In ’82 waren we eigenzinnig en onafhankelijk soms een tikkeltje rebels en dat zijn we vandaag nog altijd. We proberen en experimenteren met het medium om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. We maken vandaag ook gebruik van sociale media en proberen deze volop te integreren in het radiogebeuren. Het platform Singjaal kun je als een ‘medialaboratorium’ of een groot ‘free podium’ bekijken waar we u nieuwe en verrassende dingen serveren. Je kan luisteren, lezen én kijken, maar vooral genieten van Retro Radio Singjaal.

 

Je valt van de ene verbazing in de andere. We bieden u in de week maar liefst 30 programma’s aan via www.radiosingjaal.be.

Je kan tussen 08u. ‘s ochtends en 00u. ‘s nachts luisteren naar de stream. Aan te klikken via de button ‘luister live’.

 

Elk programma dat je hoort via de stream kun je ook herbeluisteren op een moment dat het je beter past. Dit kan via de individuele pagina’s van elk programma waar je bovendien ook bijkomende info en vaak ook de playlist kan vinden. 

Retro radio Singjaal is een radio die je kan lezen, kijken en luisteren. We bieden je als het ware een muzikaal buffet en indien u dat wenst kiest u helemaal zelf wat, waar en wanneer u wil genieten van retro radio Singjaal.

 

Retro radio Singjaal is véél meer dan de radio zoals we die kennen. Het is een hedendaags concept, een multimediaal platform voor tijdloze muziek, een plek waar getalenteerde mensen hun ding kunnen doen, waar lokaal talent en verenigingen in de kijker gezet worden…

 

Retro- én Regio Radio

 

Bij Retro Radio Singjaal brengen we tijdloze muziek met muziekgenres waarin iedereen z’n gading kan vinden. Daarnaast bruist onze regio van het talent. Denken we maar aan de talloze muziekgroepjes en amateurtoneelverenigingen bijvoorbeeld. 

Talent dat we graag in onze programma’s aan bod laten komen. Zo komen lokale muziekartiesten elke week ruim aan bod bij DE COIFFEUR VAN FABIOLA. 

Ook op sportief vlak moet onze provincie niet onderdoen. Maar ook dit krijgt weinig of géén aandacht door de reguliere media. 

Daarom willen we via Regio Radio Singjaal die culturele en sportieve activiteiten de aandacht geven die ze dubbel en dik verdienen. 

En zo start op 3 oktober 2020 KANAAL KOERS, een programma dat loopt in samenwerking met Cycling Vlaanderen Vlaams-Brabant, waarin we aandacht besteden aan de wielersport in onze regio.

Denk daarbij niet alleen aan wegwedstrijden… Ook Cyclocross, Mountainbike, BMX, Trial… en véél meer komen aan bod bij KANAAL KOERS.

Je kan het ontdekken op deze website en via het radioprogramma.

Mettertijd willen we KANAAL KOERS verder laten uitgroeien tot een apart kanaal.

 

KANAAL KOERS wordt gemaakt door een hele ploeg. Een ploeg die al op veel enthousiaste reacties mag rekenen. 

En dat doet ontzettend deugd.

 

Het programma is elke zaterdag te beluisteren via de livestream om 10u. en wordt herhaald om 15u. en 20u.

Daarnaast is elk programma gedurende 3 weken te (her)beluisteren waar en wanneer je dat wil, klik hier om ernaar toe te gaan.

De meeste interviews kun je ook apart beluisteren via de podcast.

 

Geniet er van!

luister-live-knop.png

(HER)BELUISTER

Kanaalkoers_nobg.png
cycling-vlaanderen-logo-2.jpg

VLAAMS-BRABANT

bottom of page