top of page
WK Oostende

WK Oostende

1 feb. 2021

Het heeft aan een zijden draadje gehangen, het WK veldrijden in Oostende met zijn uniek parcours. Maar zonder publiek en zonder de jeugdcategorieën was het op 30 en 31 januari toch een beetje een wereldkampioenschap in mineur. Bovendien was met drie medailles de oogst voor de Belgen wat mager, zeker in vergelijking met de acht plakken die onze noorderburen veroverden.


Bij de Dames U23 was de Nederlandse Fem van Empel primus inter pares, voor haar landgenote Aniek van Alphen en de verrassende Hongaarse Kata Blanka Vas.


Uit de ploeg van Sven Nys werd Marthe Truyen negende, terwijl onze streekgenote Kiona Crabbé als twintigste over de streep bolde.


Bij de elite bevolkten drie Nederlandse dames het podium. Lucinda Brand werd wereldkampioene, voor Annemarie Worst en Denise Betsema.


Sanne Cant finishte als achtste.


Bij de mannelijke beloften pakte de Nederlander Pim Ronhaar goud, voor zijn landgenoot Ryan Kamp. Timo Keilich redde met brons de Belgsche eer. Al finishten er wel vijf Belgen in de top tien.


Bij de elite zorgde een lekke band van Wout Van Aert ervoor dat de winnaar van Milaan-San Remo de duimen moest leggen voor zijn eeuwige rivaal Mathieu Van Der Poel. Toon Aerts was goed voor brons.

Deel dit artikel:
luister-live-knop.png

(HER)BELUISTER

Kanaalkoers_nobg.png
cycling-vlaanderen-logo-2.jpg

VLAAMS-BRABANT

bottom of page